Hulda Garborg holdt kurs i folkedans i UL Ivar Aasen i 1908. Det er sikkert andre som kjenner meir til personane på biletet. Skriv gjerne noko om dette i kommentarfeltet!

Jan Ove Bakke skriver dette i dag 30/12-2010:

UL Ivar Aasen 1908 På bildet ser vi sittende fra venstre: Holme, Ingeb. Hana, Petrine Stafset, M. Aarsæther, A.S.Monsen. Stående fra venstre: J. Hjelmeland, A. Øverås, Gjørven, Hulda Garborg, Ommedal og Bjørhovde. (Kilde Ungdomslaget Ivar Aasen gjennom 50 år 1905-1955).

I forbindelse med arbeidet med den siste lagsboka "Ein ungdom i hundre" ble det diskutert, mellom oss som laget oversikt over alle medlemmer i laget fra oppstarten (Jonny Finnes, Aud Turid Karlsbakk, Brit Lindin og undertegnede) om vi skulle legge arbeid i å finne fulle navn på alle som de første årene, i mange tilfeller, bare ble nevnt med etternavn. Ved en tilfeldighet ble det lettere enn vi hadde trodd. Medlemsboka fra 1905 til en gang ut i -20 årene, som alle trodde var tapt i brannen på Noreg (hotellet) 17. mars 1945, ble funnet i et gammelt plastnett på arkivet i 5. etg. Dette var blitt innlevert av etterlatte etter et tidligere medlem som var død for mange år siden. Blant gamle avisutklipp, årsmøtereferat og annet stoff om ungdomslaget lå den første medlemsprotokollen.

Dermed kan vi utifra listene bakerst i "Ein ungdom i hundre" konstatere at Holme på bildet er O.M. Holme, medlem fra 1905 og formann i 1908 og 1910. Ingeborg Hana var den første kvinnelige formannen (som det hette den gang) i kvinneåret 1913. Petrine Stafset hadde ingen ledende verv i laget men var sterkt med i de ideologiske arbeidet. Hun var med å sette navn på gatene i Ålesund og var med i høy grad når Hotell Noreg skulle bygges. Martha Aarsæther var styremedlem de to første årene. Anna S. Monsen var danser i leikarringen, og det samme var John Hjelmeland. A. Øverås kan være A. Øveraas, politibetjent eller Anders Øveraas som vi tydet til å være 2 forskjellige personer på bakgrunn av håndskriften (selvinnskrevet som medlem den gang).

Hulda Garborg har vel de fleste hørt om. Ole Ommedal var medlem fra 1905. Han hadde ingen verv i styret, men danset i leikarringen. Bjørhovde kan jeg ikke identifisert sikkert. Det var to på den tiden, en med fornavn Elias og den andre het Johan.

Men det er kanskje noen andre som har opplysninger?